Rolig, det ordner seg!

Rolig, det ordner seg!

Det er januar, og høysesong for å gjøre erkjennelser og nye løfter, også om at vi har for mye ting hjemme. Med ryddeambisjoner møter svært mange i disse dager sannheten i bulende boder, garasjer, skuffer og skap. Og stiller seg spørsmålet som: Hvordan i all verden kom alt dette inn i huset?

Hva skal beholdes ?

Nå er heldigvis julepynten kommet i eskene igjen. Mens vi er igang- tenkte du kanskje det er lurt å begynne å se på hva som befant seg inni skapene også ?

Nå vil vi gjerne skape trivelige og nye omgivelser, ikke sant ?

Mange gjør den klassiske feilen, kjører straks til nærmeste IKEA, eller kjøpesenter, og handler nye duker, pynteting, vaser og duftlys. Det er jo effektivt, for å erstatte julestjerner, juledekorasjoner og julekos….. Fylle opp…. ja, den tomme plassen etter julepynten….

Andre gjør en ivrig insats, på » slanke sitt hjem» ! Nå skal man fjerne og kaste «over en lav sko.» Men gjør den andre klassiske feilen å skulle endre hele huset på en dag, for så gi opp før de har kommet halvveis. Husk at alt rotet har bygget seg opp over lang tid, det vil derfor ta litt tid å få alt i orden igjen.

Hvordan komme igang da?

Vårt råd er at man finner tid for å ta et område av gangen, og bærer alle eiendelene ut, tømmer det helt. Deretter bærer man inn igjen de tingene som man virkelig har behov for eller er glad i. Resten skal selges, gis bort, kastes eller lagres fornuftig.

Har du kjøpt flere ting av samme sort, kan du ofte gi bort den ene. Ting du tenker at du kanskje kan få bruk for en dag, bør du også kvitte deg med. Regne deg fram til akkurat hvor mye kjøkkenutstyr du egentlig trenger og bruker, og gi bort resten. Hvis du har samlet på bordbrikker servietter eller duker i årevis, beholder du det du bruker, og gir bort resten.

Husk hvorfor du vil leve med mindre ting.

Hvis du føler det overrumplet og strever med motivasjonen for å fortsette jobben, tenk på hvorfor du vil leve med mindre ting.

Alle har ulike grunner. Noen ønsker mer plass, mer tid eller penger, mens andre igjen, søker frihetsfølelsen de får ved å eie færre ting.
For å holde motivasjonen oppe, skal du feire alt du oppnår og stadig minne deg selv på hvorfor du vil leve med mindre ting. Når du har gått igjennom et rom eller for eksempel et hjørne av et rom, hva med å inviter til et lite middagsselskap for å feire det.

Husk at hjemmet ditt skal være mye mer enn stedet der du oppholder alle tingene dine.

Søker du litteratur for å bli inspirert til lettere leve ditt enklere liv? Da må du trykke på linken  her: http://romforsjelen.no/produktkategori/boker/

foto: Norrgavel

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar